Ihmettelevä kamera 8.
 
Jälleen yksi raumalaisen laivanrakennustaidon mestarinäyte, Tallink-varustamon tilaama loistoristeilijä Galaxy on valmistunut. Kamera tavoitti sen Rihtniemen nokassa sen ohittaessa vanhan tunnusmajakan Santkarim bookin matkallaan tulevaan kotisatamaansa Tallinnaan. Galaxy aloitti 10.5.2006 liikennöinnin Helsingin ja Tallinnan välillä.


Kevät saa rakennuksille maalarit, muurarit ja hanslankarit. Kevät myös villitsee kaivinkoneet. Siellä täällä näkee kamera möyrinnän jälkiä. Uljas esimerkki on Haapasaaren tien Varttikarin sillan ääressä oleva mahtava kaivuutyö. Uutta satamalaajennustako siinä tehdään? Maan nousu antaa Suomelle lisämaata. Ikävä vain se myös vie meren kauemmaksi.
Kevät aloitti myös perinteelliset Vanhan Rauman ehostustyöt. Tori laitetaan uuteen uskoon ja viemäriputkia uusitaan. Kuva on kauppakadun pari metriä syvästä kaivannosta. Siitä nähdään millaiselle perustalle Vanha Rauma on tehty. Ainakin pari metriä pelkkää hiekkaa. Helppo rakentaa kaivoja.

Haapasaaren tiellä kameraa kohtasi järkytys. Erikoinen, jylhä ja puistomainen kuusimetsä on kaadettu maan tasalle ja aurattu. Kuusimetsikön sisällä oli omituisia ihmisten tekemiä kivikumpuja, joitten tarkoitusta ei ole saatu selville. Ne on museoviraston toimesta julistettu kiinteiksi muinaismuistoiksi, joihin ei saa koskea. Onneksi ne ovatkin vielä koskematta.


Torin kaivauksissa, keskeltä toria löytyi osa rakennuksen kivijalkaa ja sen päältä lahonnutta lautaa, ilmeisesti lattialautoja. Samalta paikalta löytyi myös 1600-luvun kolikoita. Kaivauksia seuraa Turun Yliopiston arkeologian osasto.

Lisäkuvina näkymiä Raumanmeren Juhannusjuhlijoista 2006
 
lisäkuvia
 

Ihmettelevä kamera
Ihmettelevä kamera
Ihmettelevä kamera
Ihmettelevä kamera
Ihmettelevä kamera
Jouko Nummelan elokuvat, tiedot esityksistä ja ostopaikat !
Klikkaa linkkiä !
JN-Kulttuurivideot
JN-Kulttuurivideot
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys