Ihmettelevä kamera 10.
 
Lähdepellon kuntopolkuja kulkeva on varmasti ihmetellyt kallion korkeimmalle kohdalle kasattuja kivikasoja. Kallioita on sanottu ryssänkallioiksi. Onko nimellä ja kivikasoilla jotain yhteyttä ? Klikkaa kuvaa.

Purjelaiva Ihanan hytti on vuosikymmenet ollut Iso-Järviluodossa erään kesämökin pihalla. Nyt se on tuotu mantereelle ja tarkoitus on kunnostaa hytti ja tehdä siitä nähtävyys Rauman Merimuseon pihalle. Klikkaa kuvaa.Ihmettelevä kamera pyyhki pariinkin otteeseen linssejään, kun oli näkevinään keskellä merta horisontissa satamanosturin. Mutta totta se oli. Hinaajan vetämänä saapui valtava nostokurki pitkin syväväylää, ohitti Santkarin pookin ja jatkoi kohti Rauman satamaa.

Ahvenanmaalaiset kuunarit Linden ja Nordboen sekä kaljaasi Albanus tekivät vierailun Raumalle. Kuvassa nykyaika kohtaa purjelaivakauden.
Torin rakennustöitten yhteydessä löydettiin maan sisältä vanhan kellarin seinät. Arvellaan niitten olevan peräisin 1400- luvulta. Museoihmiset ja monet raumalaisetkin haluaisivat ne säilyttää ja pitää näkyvillä historiallisena muinaismuistona. Torin uudistussuunnitelmia tällainen kuitenkin sotkisi.
 

Ihmettelevä kamera 10.
Ihmettelevä kamera 10.
Ihmettelevä kamera 10.
Ihmettelevä kamera 10.
Ihmettelevä kamera 10.
Jouko Nummelan elokuvat, tiedot esityksistä ja ostopaikat !
Klikkaa linkkiä !
JN-Kulttuurivideot
JN-Kulttuurivideot
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys