Reino Peippo - pyyrman
 
Raumalaiset tuntevat Reino Peipon eli Peipon Repen kaupungin pyyrmannina eli kaupungin perinteisiin kuuluvana tiedottajana.

Hän on myös kaupungin opas, ja moni turistiryhmä on vuosikymmenien aikana saanut kuulla hänen raumankielistä kerrontaansa.

Viisikymmentä vuotta on Repe ilahduttanut ja ehkäpä hieman pelästyttänykin joulupukkina raumalaisia lapsiperheitä. Joulupukkeilun lisäksi Repe on nähty lukemattomissa tilaisuuksissa ylläpitämässä showta, niin laulun, huuliharppuilun, haitarinsoiton kuin vitsienkerronnankin avulla.

Repen mieliharrastuksia ovat myös puutyöt ja veneily ja allmogen paatillaan hän on osallistunut useasti saaristolaisveneitten kilpailuihin.

Hän on intomielinen vanhojen tapojen puolestapuhuja ja kauhistelee nykyajan tekniikkaa. Tekniikka tunkeutuu kuitenkin pakosta Repenkin elinpiiriin. Esim. tänä keväänä 2004 sähkö saapuu hänen Nihtiöllä olevaan piilopirttiinsä.

Reino Peippo on syntynyt Koivistolla 1934 ja tullut vuonna 1940 Raumalle. Tänä keväänä 2004 Repe siis täyttää 70 vuotta.

Lisää Repestä kuviin liittyvinä teksteinä sekä ääni- ja videoleikkeinä.
 

Kuulutushetki lähestyy.
Opastusta Vanhassa Raumassa.
Joulupukki
Joulupukki kertoo.
Repe siviiliasussaan.
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys