Pepe ja Poikasoittokunta
 
Pentti Jalonen, ’Jalosen Pepe’ ja hänen synnyttämänsä ja kouluttamansa Rauman Poikasoittokunta on kuulunut raumalaiseen kalustoon vuosikymmenet. Poikasoittokunta läksi käyntiin samana vuonna 1949, kun Pepe valmistui kansakoulunopettajaksi ja sai paikan Raumalla Karin koulussa.

Kuva 1.
Alkuaikoina Pepe nähtiin ja kuultiin myös soittajana. Tässä kontrabasson kimpussa. Pepe oli myös taidokas klarinetisti.

Kuva 2.
Neljä vuotta on kulunut soittokunnan perustamisesta. Useita esiintymisiä on jo ollut. Tässä esiinnytään Rauman Tyttölyseon peruskiven muuraustilaisuudessa 1953. Saman vuoden kesänä soittokunta teki ensimmäisen ulkomaanmatkansa Norjaan.

Kuva 3.
Pentti Jalonen on innokas ulkomaanmatkaaja. Ei olekaan ihme, että poikasoittokunta on tehnyt lukuisia ulkomaanmatkoja aina Kanadaa ja USA:ta myöten. Kuvaan liittyy äänitiedosto. Pepe kertoo kommelluksesta eräällä matkalla.

Kuva 4.
Harjoitustilat ovat vuosikymmeniä olleet Otankoulun kellaritiloissa. Kuvaan liittyy äänitiedosto. Pääset mukaan harjoituksiin.

Kuva 5.
Mitä olisivatkaan olleet raumalaiset vaput ilman Poikasoittokunnan vappumarssia ja -konserttia. Vuodesta 1956 alkaen otettiin tyttöjä mukaan. Vähitellen soittokunta koostuikin lähes kokonaan tytöistä, mutta nimi on säilynyt kuitenkin entisenä. Kuvaan liittyy videotiedosto soittokunnan marssista.

Tänä keväänä 2004 Pentti Jalonen täyttää 80 vuotta.
 

Pentti Jalonen ja kontrabasso
Poikasoittokunta esiintyy
Poikasoittokunta marssii
Pentti Jalonen opettaa
Poikasoittokunta vappumarssilla
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys