Jaakko Karta, Satapeura
 
Jaakko Karta syntyi Raumalla 1924. Partioaate veti nuoren miehenalun jo polvenkorkuisena mukaansa. Seitsenvuotiaana hän nimittäin liittyi Rauman Partiopoikiin.

Kuvassa1 Jaska nähdään parikymppisenä nuorukaisena omaan veneensä ohjaimissa.
Kuvaa klikkaamalla saat enemmän elämäkertatietoja.


Kuvassa2 Jaakko Karta nähdään johtamassa lippukuntaansa Tasalam Boikia Yrjönpäivän paraatissa Raumalla 1956.Kuva3. On tultu vuoteen 1959 ja Kulhasten partiomajan vihkimistilaisuuteen, jossa Jaska luonnollisesti on mukana. Kuvaan liittyy videoleike.
( wmv-tiedosto, 730 kT, 1 min, mykkä )


Kuva4. Nähdään Jaakko Karta yhdessä muiden partiojohtajien ja -kannattajien seurassa vastaanottamassa paraatia vuonna 1965. Partiopiirit ovat nimenneet hänet Satapeuraksi.


Kuva5. Vuonna 1998 Rauman partiotalon valmistumisesta tuli kuluneeksi 60 vuotta ja pidettiin juhlat. Juhlapuheen itseoikeutettuna puhujana oli Jaakko Karta alias Satapeura. Jaakko Kartan elämää on leimannut luja kiintymys partioaatteeseen, voimakas kotiseutu- ja isänmaanrakkaus sekä pyyteetön palveluhalu. Hän on laajalti arvostettu henkilö. 13.5.2004 Jaakko Karta täyttää 80 v. Kuvaan liittyy ote Kartan Raumasalissa pitämästä juhlapuheesta
( mp3-tiedosto, 4’20, 1,12 MB )
 

Jaakko Karta purjehtimassa
Jaakko Karta paraatissa
Jaakko Karta Kulhasissa
Partioparaatin vastaanotto Valtakadulla
Jaakko Karta juhlapuhujana.
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys