Ihmettelevä kamera 3.
 
Ihmettelevän digikameran kierros.

Naulatehtaan kallion korkeimmalla kohdalla on kallioon kiinnitetty rautarengas. Se on liian kaukana vedestä, ollakseen laivojen kiinnitysrengas. Tosin kallio laskeutuu jyrkästi muinaiseen Tyränsuunlahteen eli nykyiseen Hakunintien alueeseen ja joskus kallion kupeeseen on voitu kiinnittää aluksia. Mutta pitkä matka rantaan renkaasta silloinkin on. Jos renkaan käyttötarkoitus selviää, se ilmoitetaan kuvan yhteydessä. (kuva 1.)Toinen outo ”muinaismuisto” löytyy Hankkarintien varrelta lähellä Äijänsuon urheilukeskusta. Metsään, kallion kupeeseen on rakennettu parisataa metriä pitkä kiviaita. Tässäkö oli Rauman puolustusmuuri aikoinaan? Peltoraunioksi se ei sovi, koska pellon näköistä aluetta ei ole mailla halmeilla. Klikkaa kuvaa, näet aidan toiselta kantilta. Kaikki tieto aidasta on tervetullutta. (kuva 2.)

Nortamonkadun ja kanaalin välissä on kaksi kivipylvästä. Näittenkään tarkoituksesta ei ole täyttä varmuutta. Entisaikaan, kun hevospelein tuotiin puutavaraa Rauman satamaan, se usein talvisin ajettiin kanaalin jäätä pitkin. Arvellaan, että pylväät ilmoittivat paikan, josta hevosreet saattoivat laskeutua kanaalin jäälle. Ne olisivat siis portin pylväät. (kuva 3.)
Unajassa, Koilahden kalliolla on lähes ihmisen mittainen ja ihmistä hieman muistuttava pysty kivipatsas. Paikalliset ihmiset ovat nimittäneet sen Unajan Seidaksi. Lähistöllä on pronssikauden hautaraunio, vanha tieura Unajan lahteen ja paikka, josta on löydetty riimukivi. ( kuva 4.)

Yksi merkillisyys löytyi Vasaraisten kalliolta. Erehdyttävästi ihmisen jalanjälkeä muistuttava painauma. Ikään kuin ihminen olisi astunut sulaan kallioon, joka sitten on kovettunut. Klikkaa kuvaa, niin kuulet ja näet maanomistajan Mikko Wahlroosin esittelevän jälkeä.( kuva 5. )wmv-tiedosto n. 1'50 min
 

Rengas kalliossa
Kiviaita metsässä
Kivipylväät
Unajan Seita
Ihmisen jalanjälki kalliossa
Jouko Nummelan elokuvat, tiedot esityksistä ja ostopaikat !
Klikkaa linkkiä !
JN-Kulttuurivideot
JN-Kulttuurivideot
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys