Rauman Elokuvaajat ry
 
Raumalaiset harraste-elokuvaajat päättivät vuonna 1965 perustaa yhdistyksen. Sen nimeksi tuli Raumanmeren Kaitaelokuvaajat ja ensimmäiseksi puheenjohtajaksi arkkitehti Reino Joukamo. Kuvassa yhdistys miettimässä elokuvan käsikirjoitusta vuonna 1969 . Lisätietoja ja videoklipsi: klikkaa kuvaa.


Tänä vuonna 2005 yhdistys, jonka nimi vuonna 1984 lyhentyi Rauman Elokuvaajiksi, täyttää 40 vuotta. Toimintaan ovat kuuluneet monien kilpailujen järjestelyt ja yhteiskokoontumiset varsinkin Tampereen ja Turun harraste-elokuvaajien kesken. Kuva eräästä tällaisesta kokoontumisesta. Klikkaa kuvaa.

Koska Rauman Elokuvaajat ry on elokuvan tekijäyhdistys, monta yhteistyöelokuvaa on saatu aikaan. Merkittävimmät tuotannot olivat Rauman 540-juhlavuoden elokuva, PM –katumaratonista kertova dokumentti, osallistuminen raumalaiselokuvien valmistamiseen TV2:lle ja ensimmäisen kaapeliTV-ohjelman valmistaminen Raumalle. Kuvassa yhdistyksen jäsenet Jukka Ahto ja Arvo Hämäläinen Jouko Nummelan kameran edessä. Klikkaa kuvaa: lisätietoja ja 1. kuvassa suunniteltu elokuva.
Vuonna 1987 Raumalla lähetettiin ensimmäinen paikallinen TV-lähetys. Ohjelman valmisti Rauman Elokuvaajat. Ohjelma, jonka pituus oli 40 min. sisälsi mm. Hannu Heinon hauskat raumankieliset uutiset. Kuvaa klikkaamalla näet katkelmia tästä ohjelmasta.Vuodesta 1994 alkaen Rauman Elokuvaajat on järjestänyt Sinisen Meren elokuvajuhlien yhteydessä (Blue Sea Film Festival )Baltic Herring- nimisen elokuvakilpailun, johon voivat osallistua kaikkien Itämeren maiden harraste-elokuvaajat. Elokuvaajien nimeä tai logoa klikkaamalla saat tarkempaa tietoa filmijuhlista ja kilpailusta.
 

Elokuvaajat
Elokuvaajien kokousta
Raumalaistarinoita kuvataan
KaapeliTV-lähetykset käynnistyvät
Baltic Herring
Rauman Elokuvaajat ry
Rauman Elokuvaajat ry
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys