Kiikarin retket

Vihitynmaan rinki
 
Vuosi: 2004
Lähde: Jouko Nummela
Lisätiedot: Rihtniemen länsirannalla on kivilatomus, joka on kummastuttanut ihmisiä ja saanut aikaan erilaisia syntytarinoita. Lähellä on Piispankallio. Erään tarinan mukaan muinainen piispa olisi laivallaan joutunut merihätään ja vaivoin päässyt tämän kallion suojaan. Kaksi lähellä ollutta paimenpoikaa huomasi tapahtuman ja tuli laivaväkeä pelastamaan. Kävi kuitenkin niin, että pelastajat ja ehkä vielä osa laivamiehistäkin hukkui. Pelastuneet hautasivat vainajat lähellä olevalle kannakselle ja rakensivat haudan päälle kiviröykkiön sekä ympäröivät sen kivikehällä. Jälkipolvi on antanut kivilatomukselle nimen: Vihitynmaan rinki.

Näin kertoo muinainen perimätieto. Sen paikkaansapitävyydestä ei saada mitään varmuutta. Todennäköisenä kuitenkin pidetään, että latomus olisi hauta ehkä jonkin merenkulkijan ja myöhemmältä ajalta ja koosta päätellen varsin merkittävän henkilön.

Vihitynmaan rinki on lain suojaama muinaisjäännös. Rauman Lions Club on aikoinaan sen ympäröinyt ketjulla.

RIHTNIEMEN HISTORIASTA ON OLEMASSA VIDEOELOKUVA: RIHTNIEMI. Mikäli haluat lisätietoja elokuvasta, ota yhteys Jouko Nummelaan.

Kortit:  3. Keskiajan jäljillä
 
takaisin
 
 Kerro tästä ystävälle!
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys