Lappi ( Satakunta )
 
Lappi yhdistyy Rauman kaupunkiin vuoden 2009 alussa. Lapin huomattavin ja tunnetuin nähtävyys on maailmanperintökohde Sammallahdenmäki pronssikauden kivivareineen ja Kirkonlaattioineen. Lähdimme etsimään, mitä muuta mielenkiintoista Lapista löytyy. Kirkkomäellä huomio kiinnittyi heti punaisiin kirkkotalleihin. Klikkaa kuvaa. Iso kuva ja teksti.Lappi-Hinnerjoki tien varrella teimme löydön vanhasta teilauspaikasta muistokivineen. Se on synkkä muisto näitten seutujen viimeisestä kuolemaantuomitusta. Klikkaa kuvaa.

Narvijärven rantamaastossa on toinen synkkä muisto. Se on muisto toisesta teloitetusta. Tällä kertaa kansalaissodan ajoilta vuonna 1918.

Murtamon tien varrella meidät pysäytti komea rajamerkki , jonka pystyttämisessä on nähty vaivaa.
Lapista löytyviä laakeita kiviä on käytetty esim. porraskivinä. Eräs sellainen on kuitenkin jäänyt löytöpaikalleen Sammallahden mäen tien varteen. Klikkaa kuvaa
Mahtava kelopuista tehty rakennelma on Rikantilassa Eurajoen puolella kivilouhosalueen reunalla. Lapin maastossa kiersi vuonna 1999 Jukolan viestin reitti. Portti on lähtö ja maali. Klikkaa kuvaa. Iso kuva ja teksti.
 

Lapin erikoisuuksia
Lapin erikoisuuksia
Lapin erikoisuuksia
Lapin erikoisuuksia
Lapin erikoisuuksia
Lapin erikoisuuksia
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys