Tauno Koskela
 
Kirjailija Tauno Koskela (Tanu) oli raumalaisuuden ja Rauman kielen esitaistelija Raumalla vuosikymmenien ajan.
Hän syntyi Raumalla 1916 ja kuoli 2002.
Jälkeensä hän jätti runoja ja pakinakirjoja, joista suurin osa on Rauman kielellä. Lisätietoja kuvaa klikkaamallaInnostus kirjoitustyöhön syntyi sodan aikana.
Jatkosodan traumaattiset kokemukset synnyttivät sotarunoja ja korsuissa alkoi myös pakinoiden tuotanto. Kuvassa Koskela kirjoittamassa "siellä jossakin". Klikkaa kuvaa: lisätietoja ja runo 'Patteri marssii' Koskelan esittämänä.


Tauno Koskela osallistui aktiivisesti raumalaiseen kulttuurielämään. Hän oli mukana monessa yhdistyksessä mm. Nortamo-Seuran kapteenina yli 20 vuoden ajan. Myös toiminta Rauman Killassa ja Merimuseoyhdistyksessä oli hänen sydäntään lähellä. Klikkaa kuvaa.


Tauno Koskela oli suosittu haastateltava lehtiin, radioon ja televisioon. Lukuisat olivat myös ne esiintymiset, joissa Tanu leppoisalla tyylillään ja Rauman kielellä esitti pakinoitaan ja runojaan. Klikkaa kuvaa: Runo Muist raumlaine.


Tanu oli myös harras luonnon ystävä ja meren ihailija. Mökki "merem barttall" Rihtniemessä oli rentoutumispaikka ja myös monen luontoaiheisen runon syntysija. Runo: En enää etsi sanoja

Tauno Koskelan esiintymisistä vuosien varrella on koostettu DVD eläväksi muistoksi Tanusta. Levyn on valmistanut Jouko Nummela ja sitä on saatavana Rauman Museokaupasta.
 

Tauno Koskela
Tauno Koskela
Tauno Koskela
Tauno Koskela
Tauno Koskela
Tauno Koskela
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys