Ihmettelevä kamera 18.

Latu suljettu
 
Vuosi: 2009
Lähde: jn
Lisätiedot: Kyltin kuvauksen jälkeen ihmettelevä kamera kohtasi ärtyneen hiihtäjäjoukon. Pulina oli kova. Paikalle juuri saapunut punapipoinen naishiihtäjä huusi tuohtuneena: Nyt ovat uusien suksieni pohjat piloilla. Eikö millään latua olisi voitu säästää, lausui suksia autoonsa työntävä herra. Ja toinen kiroili: Hölmöläisten hommaa, ja kuin yhdestä suusta todettiin: Rauman paras latu ja nyt piloilla ,
Kun ihmettelevä kamera oli aikansa kuunnellut, alkoi kyltin ja hiekoituksen mysteerio selvitä:

Latu on tehty kiertämään Rauman Golfradan laitoja ja on ilmeisesti tapahtunut Rauman Golf Oy:n suosiollisella luvalla. Latu aukaistiin ensimmäisen kerran jo neljä vuotta sitten. Siitä tuli erittäin suosittu. Vähälumisella paikkakunnalla latu saadaan aikaan golfradan nurmikentälle , vaikka lunta on vähän. Koska mäet ovat loivia, se on ollut varsinkin lapsiperheiden ja vanhempien hiihtäjien suosiossa.
Nurmikenttä vaatii kuitenkin hoitoa ja yksi sen hoitomuodosta tapahtuu talvella helmi-maaliskuussa. Nurmikolle levitetään kalkkipitoista masuunihiekkaa, joka toimii nurmikon lannoitteena. Maan on oltava roudassa, jotta se kestää traktorin ajon.
Kokoontunut, nyt jo hieman leppynyt hiihtäjäjoukko toivoi, että ladunpitoa voitaisiin jatkaa ja jos ladusta koituu nurmikolle vahinkoa, se korvattaisiin kaupungin liikunnan määrärahoista.

Kortit:  Ihmettelevä kamera 18.
 
takaisin
 
 Kerro tästä ystävälle!
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys